R e n z o

 

Gelner Lóránd vagyok, fotós. 
Gyerekként rendkívül foglalkoztatott a fényképezés, így mindent, amit tudtam filmre fotóztam, majd jött a digitális korszak és én mentem vele. Végül a tanulmányaimat követően 2005-ben kezdtem hivatásszerűen foglalkozni vele, majd nem telt el néhány év és pár fotós ismerőssel saját stúdiót alapítottunk Pest egyik frekventált helyén.
Már akkor is számos stílus érdekelt, szívesen fotóztam glamour témában és a képeim hamar olasz divat magazinok címlapjaként köszöntek vissza rám. Ezen kívül készítettem reklámkampányokat és könyborítókat hazai és nemzetközi piacra. 2011-ben bővítettem a stúdió felszereltségén és a fotótechnikai felszerelésemen, így örömmel mondhatom, hogy profinak minősül. 
Az utóbbi években számos közismert személyt és élsportolót fotóztam, többek között Keresztes Ildikó művésznőt, Dr. Deutsch Tamás politikust, Császár Gábor sportolót  és nem utolsó sorban a legendás Détári Lajost, büszke vagyok arra, hogy dolgozhattam velük. 


Follow Lóránd Gelner on Artfinder

Vélemények rólam


 • Gulyás Luca , 2015.11.02.

  "Gyönyörűek a képei, szépek a színek és kifinomult az ízlése! A legegyszerűbb koncepcióból is különleges képeket varázsol, jó vele dolgozni, csak ajánlani tudom! :)"

 • Kilián Cintia , 2015.09.02

  Nagyon jó vele együtt dolgozni, könnyű megtalálni vele a közös hangot. Maximalista, tökéletességre törekvő és ez a végeredményen is látszik. Az egész fotózás egy nagyszerű élmény.

 • Tassy Melinda,

  Szia! Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem a workshopon, és minden segítséget külön köszönök! Szerintem nagyon jól levezényelted a képzést, látszik, hogy sokat készültél rá. Tetszett, hogy érthetően magyaráztál, lehetett látni, hogy mindent megtettél, hogy mindenki megértsen mindent. Örülök, hogy ennyi tapasztalatot megosztottál velünk. Hasznos volt a sminkes része is, bár egy kicsit hosszú. De tudom, hogy maga a smink ennyi ideig tart, és ha magyaráznak közben nem lesz rövidebb. Mivel kicsit széles volt a résztvevők palettája, nehéz volt megfelelni, mert a full kezdőnek még több kellett volna, aki régóta hivatás szerűen űzi annak pedig elég lett volna a végén jönni. Ilyenkor mindig a középút a helyes, jól megoldottad. Nem tudom milyen lett volna ha nincsenek teljesen kezdők, és kicsit jobban rá lehet feküdni a gyakorlati részére. Gyakran előfordul, hogy akinek nincs lehetősége műteremben fotózni, az ilyenkor akarja elkészíteni a 100 referencia fotóját, ezt ügyesen korlátoztad az egy emberre jutó idővel. Én azért nem fotóztam, mert számomra sokkal fontosabb volt, hogy azokat az infókat rögzítsem, amiket közben tapasztalataidról mondtál. Érdekes volt kicsit beletekinteni a divatfotózás világába, konstatáltam, hogy mennyire más mint a lakossági fotózás, mennyi mindent hiába szeretnél megvalósítani. Amit szívesen vettem volna még az az, hogy valamely képedet elkészítsük együtt. Nyilván nem az összes kulissza titkodra gondoltam ezért az árért, csak hogy lássam mi lehet a végeredmény egy nyers fotóból. Tudom, ez már a ps része. Szóval ha egyszer tervezel egy ilyesmi képzést is, szívesen megyek. Ott én leszek a majdnem teljesen kezdő, mert effektezésben nem vagyok otthon. Ami az árat illeti, eddig szinte minden workshop ennyibe került amin voltam. Szerintem korrekt ár. Összességében: szervezd a következőt! További sok sikert kívánok!

 • Burkus Zsófia, Átalakítás 2015.01.18.

  A fotózás előtt nagyon izgultam, de feleslegesen. Renzo türelmével, figyelmességével és jó humorával ki tudja hozni az emberből a legjobbat. A kezdeti ügyetlenkedést  gyorsan felváltotta egy jó hangulatú fotózás, aminek az eredménye egy gyönyörű fotósorozat lett! Egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, és az egész csapatot a szívembe zártam! Remélem lesz még lehetőségem egy hasonló szuper napot eltölteni Veletek! :)

 • Nyári Diána , Modell 2015.01.11.

  Renzóval ez volt a második fotózásunk, bár az elsőt inkább amolyan ismerkedős fotózásnak nevezném, de már abból a szériábol is születtek igen sikeres képek! Mivel nagyon élveztem az első közös munkát és abszolút megbíztam Renzóban, nem is volt kérdés, hogy vállalom e a "kádas" sorozatot, mikor felkért rá. Mutatott pár kepet, hogy mit szeretne, és én odáig voltam. Főleg a szakadt nacis stílus állt hozzám a legközelebb, nagyon magaménak éreztem ezt a "munkát". Most, hogy màr láthattam pár képet, mégis a "tejben fürdős" sorozatra vagyok a legbüszkébb. Még soha nem vettem részt ilyen extrém fotózáson. Minden percét imádtam.!Szeretem Renzóban, hogy nem rest összehozni egy ilyen kihívásokkal teli fotózást, ami persze aztán megér minden rá szánt időt, hiszen a képek önmagukért beszélnek. Köszönöm Lórándnak ezt a remek élményt! Várom a következő őrületet, amire felkér :)

 • Bárány Orsolya, Modell 2015.01.10

  Renzoval jó pár közös munkát magunkévá tudhatunk, és ami a legjobban tetszik a képekben, hogy minden alkalommal sikerült valami teljesen újat, szépet, mást alkotni. A munkájára végletekig igényes, és minden részletre figyel.Ebből kifolyólag a stáb is mindig kifogástalan, akikkel szintén élmény együtt dolgozni,mert egy remekül összeszokott, profi csapat!

 • Ódor Orsolya, Modell 2014.12.15.

  Nagyon jól éreztem magamat, elsőnek izgultam, de mindenki nagyon kedves volt és gyorsan feltudtam oldódni. Ez remélem a pózokon is látszódik Némi kisebbség érzésem van, de a gyönyörű sminkkel és a profi fotókkal ezt, a fotózás alatt egyáltalán nem éreztem. Ami már nagy szó Egy élmény volt! Sokat tanultam, ebből a szempontból is megérte. Egy újabb löketet adott arra, hogy szeressem a fotózásokat. Köszönöm szépen a lehetőséget!

 • Szeglet Orsolya , Modell 2014.12.10

  Évekkel ezelőtt találkoztam Renzóval, azóta néhány fotózást magunk mögött tudhatunk. Amit nagyon szerettem a közös munkák alatt, hogy maximálisan odafigyel a stábtagokra, hogy oldott legyen a hangulat, ezzel elérve azt, hogy olyan eredmény szülessen, amilyet mindenki elképzelt. Sőt, talán még annál is jobb :) Nagyon szeretem a látásmódját, a munkamorált amivel dolgozik, a személyiségét. Úgy gondolom, hogy ezek a pozitív mind-mind visszaköszönnek és érződnek a képein, valószínűleg ez lehet a titka.

 • Deme Andrea, Modell 2014.12.03

  Még nem is találkoztunk személyesen, de már követtük egymás munkáit. Aztán pedig számomra nagy öröm volt Renzóval dolgozni. Nagyon szeretem a látásmódját, és azt, hogy képes folyamatosan megújulni mindig valami újat létrehozni. Ezért is nagyon izgatott voltam, hogy vajon "belőlem mit fog kihozni" És nem volt alaptalan az izgalmam, életem egyik legszebb akt képei az ő nevéhez fűződnek:) Miután láttam a kész képeket, lenyűgöztek:) (és a hatás még mai nap is tart) Bár ő azt mondja, hogy ma már sokkal ügyesebb és sokkal jobb képeket készítene:) A vele való munka is öröm volt, látja és tudja, hogy mit szeretne alkotni.., és ezzel engem is inspirál! A fotózás során pedig egy festőművész még egy festményt is készített rólam, nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy valódi olajfestmény készült róluk...

 • Villányi Klaudia, Modell 2014.12.01.

  Ezúttal szeretném megköszönni az eddigi munkád, türelmedet, a szép emlékeket (élményeket) és azt a sok-sok csodás képet!! Nagyon örülök, hogy lassan már 2 éve fotózunk és elmondhatom, hogy az eddig tapasztalt munkáim során, te vagy az egyik legkedvesebb fotósom, és egyben barátom is!! Egy élmény veled a munka és hát a hangulat sem a legutolsó... Remélem a jövőben, még sok ilyen "vidám" fotózásban lehet részem!!

 • Tóth Roxána, Modell, sminkes, 2014.11.29

  Renzo mindig is inspirált a munkájához való hozzáállásával. Emlékszem, amikor először dolgoztunk együtt, pillanatok alatt megtaláltuk a közös hangot. Lazán, játékosan hozta ki belőlem és a közös elképzelésből a maximumot. Meghozta a kedvemet, a modelkedéshez, ami számomra óriási dolog, egy szép végkifejlet. Azóta is keresem az újabb lehetőségeket a modellkedésre, de legfőképp Renzoval

 • Szakács Vivien, Modell 2014.11.29.

  Humánkineziológusként dolgozom, szabadidőmben szívesen modellkedem. Először egy nemzetközi sminkverseny kapcsán fotóztunk együtt, amin Réti Dórival indultunk. Renzonak megtetszett az arcom és az első munkát sok közös projekt követte. Kis hármas fogatunk több sikert is magának tudhat: nemzetközi megjelenéseket, címlapokat, nemzetközi sminkversenyen elért első helyezést, amelyek a jó csapat munka nélkül nem sikerülhettek volna. A munkámban mindig precíz, és maximalista vagyok, fontos a minőségi munka, és ha együtt dolgozom valakivel, ugyanezt várom a másik oldalról is, így nem volt nehéz a közös munka, mert Renzo az egyik legprecízebb fotós, akivel volt szerencsém együtt dolgozni és neki is nagyon fontos a minőség. Képei letisztultak és nincsenek túlretusálva. Remélem, hogy a jövőben is sokszor dolgozunk még együtt.

 • Simkó Linda, Sminkes 2014-11-21

  Sminkesként dolgozom, és aki ismer, tudja, mennyire fontos nekem a minőség. Sok időmbe telt, amíg rátaláltam arra a pár emberre a szakmában, aki ugyanezt képviseli, és ráadásul könnyen lehet vele együtt dolgozni. Renzó ennek a tökéletes példája. Nemcsak gyönyörűen dolgozik, profin és gyorsan, hanem emberileg is maximálisan a helyén van, ami nagyon fontos a fotózások alkalmával, és a hosszú távú együttműködés érdelében. Nagyon örülök minden munkának amin együtt dolgozhatunk, remélem még sokáig így lesz!:)

 • Munkácsy Kata, Színész 2014-11-18

  Renzo-val pontosan egy évvel ezelőtt hozott össze a sors! Látott egy napi sorozatban, elmondása szerint izgalmasnak találta az arcomat, inspirálta Őt, és szeretett volna velem dolgozni. Kért egy találkozót, hogy személyesen is megismerhessük egymást, amit egyébként én is nagyon fontosnak tartok, mert a fotózást nagyon személyes dolognak tartom, fontos az első megérzés és a közös ízlés! Megmutatta a referenciáit, aztán felvázolta azt a koncepciót és irányt, amit elsőre elképzelt nekem. Szimpatikus volt számomra, tetszettek az elképzelései,  így igent mondtam. Azt gondolom a munkái letisztultak, természetesek, nincsenek túlretusálva. Egy szóval gyönyörűek! :)A fotózás remek hangulatban telt, csodás, szakmailag felkészült emberek vettek körül! Imádom ahogy dolgozik, mindig kihozza belőlem a maximumot. Remélem még nagyon sok közös munkánk lesz együtt! :)

   

 • Eschwig Gábor, Cryon art & Model Management 2014-11-18

  …merőben más… - nem csak fotótechnikai tudása az, mely kiemeli az átlag fotósok sorából, hanem szerény alázata a szakma iránt. Ez egy hangsúlyos vélemény – hisz a fotógép mögött minden esetben egy személyiség rejlik - és az se mindegy milyen…
  Ügynökségem mottója: „ a szépség és az esztétika ízléses tálalása a divatszakma elsődleges célja!” – Renzo ezt tökéletesen képes tartalmilag - képi világban bárkiből kihozni.
  Úgy gondolom nem feladatom senki munkáit pontról pontra dicsérni hisz minden ember más és más ízlésvilággal rendelkezik – ehelyett beszéljen referenciaanyaga, mely minden igényt úgy gondolom képes kielégíteni…
  Örülök, hogy barátomnak mondhatom - és hangsúlyozottan merem bárki számára ajánlani…

 • Lénárd Viktória, Divattervező 2014-11-18

  Számos fotózást tudhatunk magunk mögött, de ötletből sosincs hiány. Stylistként és divattervezőként is dolgoztam már együtt Renzóval, s nem egyszer álltam be a kamerája elé.  Imádom a képeit, a munkáit, s nem csupán egyedi stílusa és technikája miatt, hanem az őszinte korrekt hozzáállását becsülöm projectjeink kapcsán, s magánemberként egyaránt. A fotózásokon képes könnyed barátságos légkört teremteni, ami sokat segít abban, hogy a modell könnyen bele tudjon illeszkedni az aktuális témába. Megvan a „varázsereje” hozzá, hogy egy lányból igazi nő váljék a kamerája előtt. Tökéletesen megragadja a pillanatot és képes kihozni a helyzetből a maximumot, legyen a modellje egy gyerek vagy éppen egy komoly üzletember. Tervezőként és modellként is egyaránt állíthatom,  ha egy fotózásért Renzóhoz fordulok a végeredményben biztos nem fogok csalódni.

 • Juhász Barbara , Fotós 2014-11-18

  Renzoval körülbelül két évvel ezelőtt ismerkedtem meg, fotós ismerősökön keresztül.  "Akkor még fotós karrierem kezdetén jártam" , és ő volt az az ember, akinek a stílusa a leginkább közel állt hozzám. Rengeteget beszélgettünk interneten, és a mai napig hozzá fordulok, ha őszinte véleményre vágyom a képeimmel kapcsolatban. Nem csupán fotósként, de nőként is érdekelt, mit gondol, így megkértem, készítsen egy sorozatot rólam. Természetesen rettegtem a "hóhért akasztják" naptól, de nagyon sokat segített, hogy feloldódjak a kamerája előtt. Jó időre feltöltött önbizalommal a végeredmény, úgyhogy biztos vagyok benne, ha megrendülnék, ismét felkeresem, mert óriási erőt ad, amit csinál.

 • Réti Dóri , Sminkes 2014-11-18

  ” Régóta ismerem Renzot. Még szárnyaimat bontogató sminkes voltam 2006-ban, és vidéken laktam, amikor elkezdtünk interneten beszélgetni. Akkor tervezgettük első fotózásunkat. Mikor Budapestre költöztem én is meg ő is, meg is valósítottuk a tervünket, egy nagyszabású extrém smink fotózást. Akkor dolgoztunk és találkoztunk személyesen először. Már akkor érezhető volt, hogy ez a munkakapcsolat hosszú távú lesz, ami azóta barátsággá is alakult. 8 éve minden egyes versenyem, álmom, ötletem Renzo fotózta meg, Oda-vissza segítjük egymást ha valamelyikünknek van valami elborult ötlete :) Imádom a képeit, letisztultak, nem műanyag hatásúak, nincsenek szét és túlretusálva, bármilyen hangulatot is szeretnék adni egy képemnek, legyen az üde, komor, kemény vagy éppen lágy, mindig az köszön vissza végeredményben, amit szerettem volna. Már fél szavakból is értjük egymást. Számos fotópályázatos versenymunkám amivel nyertem, Renzo érdeme is, hiszen ilyenkor nem csak az számít én mit alkotok, ilyenkor ez egy csapatmunka. A fotózások mindig jó hangulatban telnek, a végeredmény pedig magáért beszél, csak ajánlani tudom mindenkinek, ahogy ezt tenni is szoktam :) Puszi neked: boszi sminkesed: Dóri :) ”